Marian Stere şi Anatoli Karpov – 26.05.2016

Cu oarecare întârziere, vă prezint câteva imagini de la întâlnirea cu ex-campionul mondial Anatoli Karpov, din data de 25 mai 2016, la sediul COSR, în prezenţa domnului Alin Petrache, preşedintele COSR şi a domnului Sorin Avram Iacoban, preşedintele F.R.Şah. Campionul mondial a fost însoţit de domnul Willy Iclicki, arbitru FIDE și organizator de turnee, ex-trezorier FIDE, auditor ECU.

După ce i-am oferit câteva volume, precum unul scris de mine – RO-ABC. A. Bibliography of Chess. Bibliografia şahului românesc -, alături de Fischer, Gheorghiu, Karpov, cu o dedicaţie din partea marelui maestru Florin Gheorghiu, care l-a încântat pe campion, acesta mi-a acordat o serie de autografe pe mai multe volume.

Pasionat de filatelie şi posesor al unei impresionante colecţii de acest gen, campionul mondial a fost plăcut surprins să vadă un FDC – plic filatelic „prima zi” – de la meciul Karpov – Kasparov din 1986, semnat de ambii combatanţi. L-a re-semnat cu mare plăcere, precizând „30 de ani mai târziu”.

 

 

Distribuiți acest articol: