IONESCU, Viorica

* 20.vi.1960, Ploieşti (născută ILIE, Viorica)

Campioană naţională de junioare (1976 şi 1980).

Victorii TI: Sinaia (1979) şi Herculane (1981).

La C.E. de junioare obţine locul III-VII (1977), III (1978), V (1979).

A făcut parte din echipa naţională de senioare.

Maestră a sportului (1977), WIM (1979).

 

O detaliere a activității șahiste, scrisă de însăși maestra internațională Viorica Ionescu, poate fi vizualizată aici: Ionescu-Ilie Viorica – CV sah.

Iar în secțiunea Albume personale, prezentăm un amplu grupaj de fotografii din activitatea sa competițională, care poate fi accesat direct aici: Ionescu Viorica. Albumul este în construcție, urmând să conțină și alte imagini.

 

În final, câteva din exemple din rubrica de șah pe care Viorica Ionescu a susținut-o permanent în perioada 1993-1996 în revista săptămânală “Expres Magazin”, și o ultimă tentativă de resuscitare a rubricii, scrisoarea din 1999 adresată directorului publicației, poetul Adrian Păunescu, rămasă fără răspuns… (Deși, toată lumea știe, acesta era un iubitor al șahului!)

Nota bene: Nu putem trece cu vederea, nici măcar ajutați de un zâmbet trist, când vedem de câtă lipsă de respect, de profesionalism sau de câtă incultură sportivă pot da dovadă redactorii unor publicații. Căci Florin Gheorghiu din scrisoarea Vioricăi Ionescu a devenit Florin Gherasim, Alexandra Nicolau s-a transformat în …  Alexandru, iar Corina nu e Peptan, ci Peptau! Orice comentarii sunt de prisos!!

Distribuiți acest articol: