Featured image (2)

1921.vi.18

W. Pauly – V. Oniţiu

«Onorate D-le Oniţiu, primind scrisoarea Dv. din 10 crt. am aflat cu multă plăcere că vă găsiţi bine şi că pasiunea pentru nobilul joc de şah nu v-a părăsit. Vă mulţumesc pentru frumoasele probleme trimise […]

Vă arăt în privinţa jocului prin corespondenţă, că am făcut prin Locot. Bibescu şi clubului din Timişoara o propunere analoagă, care a acceptat. Vă trimit alăturat proiectul de condiţiuni pe care ni l-a înaintat Dl. George Mayer, consilier la Curtea de Apel, Preşedintele clubului de şah din Timişoara (str. Gloriei 21).

Cred că lupta ar fi mult mai interesantă dacă s-ar face între cele 3 cluburi (Sibiu, Timişoara şi Bu­cu­reşti). Clubul Dv. ar putea să înceapă partidele la toamnă, astfel cum propuneţi, rămânând ca Timişoara şi noi să începem de pe acum.

Aş propune o miză de câte Lei 500 pentru fiecare partidă pierdută (Lei 250 pentru fiecare remiză) în folosul unui fond pentru un turnir naţional de şah care s-ar aranja mai târziu. În total s-ar strânge astfel Lei 3000, iar obligaţia maximă (dacă un club ar pierde toate 4 partide) ar fi de Lei 2000.

Deoarece voim să răspundem Clubului din Timişoara (care ne-a trimis deja prima mişcare) vă rog să binevoiţi a-mi arăta cât mai curând posibil hotărârea clubului Dv. şi eventual modificările ce propuneţi la condiţiunile luptei.

Clubul din Timişoara a propus ca arbitru pe Dl. Dr. Abony, redactorul de la “Budapesti Sakkvilag”. Noi voim să propunem pe Dl. G. Marco din Viena (originar din Bucovina). »

Regulamentul complet al meciului în varianta Bucureşti: 1921.07.06 – Regulament meci corr. B-T v.Buc.pdf şi în varianta Timişoara: 1921.07.15 – Regulament meci corr. B-T v.Tim.pdf

Distribuiți acest articol: